Toyota kondigt PROACE CITY Electric aan

  • Volledig elektrisch, batterij van 50 kWh, vermogen 100 kW/136 pk
  • Leverbaar als PROACE CITY en PROACE CITY LONG
  • Ook als personenversie PROACE CITY VERSO
  • Leverbaar vanaf herfst 2021

Toyota voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn strategie met betrekking tot mobiliteit met zero emission. Na de PROACE Electric en de PROACE VERSO Electric volgt dit jaar de volgende stap: de Toyota PROACE CITY Electric, eveneens een Battery Electric Vehicle (BEV).

Toyota heeft als doel om emissies van stikstof, CO2 en fijnstof terug te brengen. Met de Toyota PROACE Electric is in Nederland inmiddels begonnen om de steden schoner te maken en met de volledig elektrische variant van de Toyota PROACE CITY neemt Toyota de volgende stap.

Standaard 3-fasen lader

Toyota gaat de nieuwe PROACE CITY Electric leveren met een lithium-ion batterij van 50 kWh. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 100 kW/136 pk, ruim voldoende voor een uiterst soepel rijgedrag. Toyota rust de PROACE CITY Electric in Nederland standaard uit met een 3-fasen lader van 11 kW.

Twee lengtematen en een personenversie

Het aanbod van de PROACE CITY Electric zal bestaan uit twee lengtematen (PROACE CITY en PROACE CITY Long) alsook een personenversie, de PROACE CITY VERSO, met vijf of zeven zitplaatsen. De eerste leveringen zullen in de herfst van dit jaar plaatsvinden. Toyota maakt in de loop van het jaar meer details bekend.

Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws, tips en acties.