Toyota introduceert de nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. Hiermee voegt Toyota een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal van zijn populaire SUV. In de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid past Toyota ruim twintig jaar kennis en ervaring met betrekking tot hybridetechnologie toe. Het resultaat is een SUV met een indrukwekkend systeemvermogen, een bijzonder laag brandstofverbruik en een elektrische actieradius van ruim 60 kilometer, de grootste in zijn klasse. De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid beleeft zijn werelddebuut op de Los Angeles Auto Show (22 november tot 1 december 2019). Naar verwachting verschijnt de SUV in de tweede helft van 2020 op de Nederlandse markt.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

STANDAARD

Elektrische vierwielaandrijving

VERMOGEN

225 kW/306 pk

MARKTINTRODUCTIE

Tweede helft van 2020

ACTIERADIUS

Elektrisch 60 km

De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid is gebaseerd op de huidige, succesvolle, vijfde generatie Toyota RAV4. Sinds de marktintroductie begin 2019 heeft Toyota in West-Europa al meer dan 120.000 orders voor de SUV mogen ontvangen. 105.000 hiervan zijn voor de Toyota RAV4 Hybrid. In Nederland zorgde de nieuwe generatie Toyota RAV4 ervoor dat het model van de negende plaats naar de vierde positie is gesprongen binnen zijn segment. Een succes dat met de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid als nieuw topmodel een vervolg krijgt.

Laag zwaartepunt, standaard 4×4
De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid combineert een hoog vermogen, indrukwekkende prestaties en uitzonderlijke efficiency met dynamische rijeigenschappen. Mede verantwoordelijk hiervoor is het extra stijve TNGA-platform met een laag zwaartepunt. Dankzij de standaard elektrische vierwielaandrijving AWD-i beschikt de nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid daarbij over uitstekende terreinkwaliteiten.

Toyota zet in op verschillende aandrijflijnen
Toyota heeft een langetermijnvisie naar nul voertuigemissies en zal onverminderd inzetten op een breed pakket van elektrische aandrijfvormen, zoals hybride elektrisch, plug-in hybride elektrisch, batterij elektrisch en brandstofcel elektrisch (waterstof).

CO2-emissie minder dan 30 gr/km
Door de ervaring met twee generaties van de Toyota Prius Plug-in Hybrid, heeft Toyota voor de RAV4 een verder verbeterde en compleet nieuwe plug-in hybride (PHEV) aandrijflijn ontwikkeld. Het systeemvermogen hiervan bedraagt maar liefst 225 kW/306 pk*. De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid accelereert in slechts 6,2 seconden* naar 100 km/uur. De CO2-emissie en het gemiddelde brandstofverbruik zijn opvallend laag. De eerste homologatiemetingen laten een CO2-emissie van minder dan 30 gr/km* (WLTP) zien. Een dergelijke waarde is tot op heden ongekend in het segment van de Toyota RAV4.

Nieuwe lithium-ion batterij
Door optimaal te profiteren van de boost van de elektromotor, wist Toyota ten opzichte van de RAV4 Hybrid een significante toename van het vermogen te realiseren. Toyota ontwikkelde verder een nieuwe lithium-ion batterij met hoge capaciteit en voegde een boost-converter toe aan de controle-unit van het hybride systeem. De 2,5-liter High Power Hybrid viercilinder benzinemotor is gelijk aan die van de Toyota RAV4 Hybrid.

Elektrische actieradius: meer dan 60 kilometer
De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid accelereert bijzonder snel en kan langer achterelkaar elektrisch en dus emissievrij rijden dan de RAV4 Hybrid. De elektrische actieradius bedraagt meer dan 60 kilometer* (WLTP). Dat is meer dan concurrerende SUV’s en ruim voldoende voor het in Europa gemiddelde dagelijks woon-werkverkeer van 50 kilometer.

De Toyota RAV4 Plug-in Hybrid komt naar verwachting in de tweede helft van 2020 op de markt. Toyota maakt de prijzen later bekend.

*Voorlopige cijfers, onder voorbehoud van definitieve homologatie

TAXATIE

Geef
Uw
Auto door

Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws, tips en acties.