Nieuws > Toyota toont compacte crossover C-HR Concept

Dit is de Toyota C-HR Concept – een fonkelnieuw design statement van een compacte hybride crossover. Wat is-ie gaaf hè?!

De Toyota C-HR Concept die op de foto’s staat afgebeeld, is de opvolger van de C-HR Concept die we eerder onthulde. De definitieve versie wordt begin 2016 op de Autosalon van Genève onthuld.

Extra rijdynamiek
De Toyota C-HR Concept is een hybride crossover. De specificaties van zijn hybride aandrijflijn maken we in een later stadium bekend. Wat we nu al wel kunnen zeggen is dat de C-HR Concept op een gloednieuw platform staat, namelijk het Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Dat biedt legio voordelen zoals een laag zwaartepunt. En autokenners weten wat dat betekent, namelijk extra rijdynamiek!

Inlossing van een belofte
De extra rijdynamiek is de inlossing van de belofte die Toyota president Akio Toyoda eerder geuit heeft, namelijk dat het rijplezier van toekomstige Toyota modellen nadrukkelijk naar voren moet komen. Toyota’s moeten meer dan ooit enthousiasmeren. En dat doet de C-HR Concept beslist!

Prachtig schouwspel van licht
Het design van de oorspronkelijke C-HR Concept is aangescherpt zonder dat het zijn impact verloren heeft. Nog altijd is de crossover een eyecatcher van jewelste. Met scherpe facet-lijnen, een opvallend lage daklijn, grote 21-inch lichtmetalen wielen en zeer onderscheidende achterlichtunits die loskomen van de carrosserie. Het ‘zwevende’ dak is deels transparant wat voor een prachtig schouwspel van licht in het interieur zorgt.

Werelddebuut op IAA Frankfurt Motor Show 2015
De 5-deurs Toyota C-HR Concept (de deurhendels van de achterste portieren zitten goed verstopt) maakt zijn werelddebuut op de IAA Frankfurt Motor Show 2015. Die is van 17 tot en met 27 september te bezoeken. Toyota, en dus ook onze nieuwe compacte crossover, vind je in Hal 8.
Terug