Nieuws > Toyota RAV4 krijgt een hybride versie

Met de nieuwe RAV4 Hybrid brengt Toyota zijn innovatieve hybride technologie en het comfort van "het nieuwe rijplezier" naar het segment van de ruime SUV. Mét standaard een automaat en een maximaal trekgewicht van 1.650 kg voor de versies met All Wheel Drive. Klinkt als de ideale trekauto!

Benzinemotor met krachtige elektromotor
De hybride aandrijflijn van de Toyota RAV4 Hybrid combineert een 2,5-liter benzinemotor met een krachtige elektromotor. De specificaties zijn als volgt:
•Gecombineerd vermogen van 145 kW/197 pk
•Voorlopig vastgesteld brandstofverbruik van 4,9 l/100 km gemiddeld
•Voorlopig vastgestelde CO2-uitstoot van 115 gr/km.
•Topsnelheid van 180 km/uur.
•Acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur in 8,7 seconden.

Toyota RAV4: grondige restyle
Met de komst van de nieuwe RAV4 Hybrid heeft Toyota het design van zijn zeer ruime SUV een grondige restyle gegeven. Hierbij springen vooral de gewijzigde voor- en achterzijde in het oog. De koplampen met LED dagrijverlichting zijn scherper dan voorheen en lopen door in het prominent geplaatste Toyota logo. De trapeziumvormige onderste grille is groter. Samen met het bredere middelste exemplaar zorgt dit voor een krachtige en meer zelfverzekerde uitstraling. De achterkant is meer onderscheidend door de nieuwe achterlichten met LED verlichting en de gewijzigde achterbumper.


Gewijzigd interieur voor Toyota RAV4
Ook het interieur van de Toyota RAV4 is gewijzigd. Met onder meer een restylede middenconsole en stijlvolle matzwarte en zilverkleurige accenten. Het instrumentarium is voorzien van een nieuw 4,2-inch TFT-kleurendisplay voor belangrijke rij-informatie. Het dashboard is opnieuw vormgegeven om plaats te kunnen bieden aan het nieuwe 7-inch grote touchscreen voor het multimediasysteem.

Meer actieve veiligheid
Ook het veiligheidsniveau is op een hoger plan gebracht door voetgangersdetectie toe te voegen aan Toyota Safety Sense Dit pakket actieve veiligheidssystemen bestaat verder uit:
•Pre-Collision System (PCS)
•Lane Departure Alert (LDA)
•Adaptive Cruise Control (ACC)
•Automatic High Beam (AHB)
Een nieuwe 360˚ Panoramic View Monitor die gebruikmaakt van vier camera’s garandeert een uitstekend zicht rondom.

Keuze uit efficiënte turbodiesel- en benzinemotor
Toyota levert de vernieuwde RAV4 behalve als Hybrid ook met de keuze uit een nieuwe efficiënte 2,0-liter turbodieselmotor met 105 kW/143 pk en een maximumkoppel van 320 Nm en een vernieuwde 2,0-liter benzinemotor met 111 kW/151 pk en een maximumkoppel van 195 Nm. De CO2-uitstoot bedraagt respectievelijk 123 gr/km* en 149 gr/km*. Naar wens levert Toyota de RAV4 2.0 benzine met een automaat.

 De vernieuwde RAV4 en RAV4 Hybrid staan in het eerste kwartaal van 2016 bij de Toyota dealer.
Terug